Tel Aviv / Israël excursies en omgeving Tel Aviv

Excursies Israël vanaf Tel Aviv

Dé 7 beste tours omgeving Tel Aviv en excursies Israël

Excursies Tel Aviv

Alle info over tours, activiteiten en excursies in de omgeving van Tel Aviv zoals Jeruzalem. Tips voor leuke activiteiten en dingen om te doen in Israël vindt u hier:

Waarschuwing: Het reisadvies voor Israël is op dit moment negatief vanwege de oorlog met Gaza. Deze reisgids staat daardoor op pauze tot er vrede is in Gaza. Hoe prachtig Israël ook is als vakantiebestemming, mogen we niet wegkijken van de gruwelijkheden die onder het huidige bewind plaats vinden in Gaza. PEACE IN GAZA!

7 Tips voor dagtochten vanaf Tel Aviv

In twee volle dagen kun je de belangrijkste Tel Aviv bezienswaardigheden bezoeken en wanneer je langer verblijft in de stad is het aan te raden excursies of dagtochten te gaan maken in Israël. Andere hoogtepunten zoals Jeruzalem, de Dode Zee, Masada, Bethlehem, Nazareth of Caesara zijn met georganiseerde bustours eenvoudig te bezoeken vanuit Tel Aviv-Jaffa. De 7 leukste dagtochten om te maken vanuit Tel Aviv zijn:

1. Excursies Israël: Dagtocht Jeruzalem

Tel Aviv excursie naar JeruzalemDagtocht vanaf Tel Aviv: Jeruzalem, hoofdstad van Israël
Dagtochten Tel Aviv naar JeruzalemDe Klaagmuur in Jeruzalem

Doordat Jeruzalem op slechts 60 kilometer van Tel Aviv ligt is de Heilige Stad makkelijk te bezoeken vanuit Tel Aviv. Dit kan met de trein of met een georganiseerde excursie met gids waarbij je interessante achtergrondverhalen hoort bij de stad die vol zit met geloof en geschiedenis. Bezoek het graf van Christus in de Heilig Grafkerk, bekijk de glanzende Rotskoepel op de Tempelberg, volg de route van de lijdensweg van Jezus (Via Dolorosa) of beklim de Olijfberg voor een schitterend panorama op Jeruzalem. Een ander indrukwekkend hoogtepunt op 7 kilometer van de Oude Stad is de Yad Vashem Holocaust Memorial. Lees meer over alle Jeruzalem bezienswaardigheden of maak een keuze uit één van onderstaande georganiseerde tours naar Jeruzalem:

18x Wat te doen in Jeruzalem?

2. Dode Zee & Massada (& Ein Gedi)

Dagtochten IsraëlExcursies Israël: de Dode Zee
Bezienswaardigheden omgeving Tel AvivExcursie met de kabelbaan naar Massada

De Dode Zee ligt op de grens van Israël en Jordanië en ligt 429 meter onder de zeepspiegel, waarmee dit het laagst gelegen meer ter wereld is. Deze waterspiegel daalt elk jaar steeds verder. Wie wil nou niet de ervaring van drijven in de Dode Zee beleven wanneer je in Israël bent. Een kuur in de Dode Zee zou zelfs helend zijn voor bepaalde huidaandoeningen.

Een bezoek aan de Dode Zee wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan Massada. Dit is een citadel op een rots bij de Dode Zee en was de schuilplaats van koning Herodes in 40 voor Christus, waarna deze door hem flink werd uitgebouwd. Tegenwoordig kun je Massada eenvoudig bezoeken met een kabelbaan om de archeologische opgravingen te bezoeken en te genieten van een prachtig uitzicht op de omgeving.

Sommige Israël excursies worden ook gecombineerd met Ein Gedi, dit is een oase en natuurpark in de Judeawoestijn. In het natuurpark treft u o.a. enkele watervallen en grotten, een kibboets met botanische tuinen en overblijfselen van o.a. een oude korenmolen. Er zijn zelfs nog restanten van een synagoge uit de Byzantijnse periode te bezoeken. Maak de keuze wat je wilt bezoeken:

3. Bethlehem

Wat te doen in BethlehemDe Geboortekerk, hoogtepunt in Bethlehem
Tours IsraelWat te doen in Bethlehem: Banksky hotel

Bethlehem ligt in de Westelijke Jordaanoever en op slechts 10 kilometer van Jeruzalem, waardoor veel dagtochten naar Jeruzalem dit bezoek combineren met Bethlehem. Wat te doen in Bethlehem? De stad is uiteraard bekend geworden als de geboorteplaats van Christus, waarbij het mogelijk is de Geboortekerk van Bethlehem te bezoeken, welke meestal lange wachtrijen heeft om de geboortegrot te bezoeken. Bij het Shepherds’ Field zijn een Grieks-Orthodox klooster en een Rooms-Katholieke kapel te bekijken. Sommige tours stoppen ook bij de muren die de Palestijnse gebieden afscheiden en bij enkele kunstwerken van Banksy die o.a. de foyer van een hotel compleet heeft ingericht. Uw opties vanaf Tel Aviv:

4. Dagtocht Palestina

Tel Aviv tour naar palestinaRamallah, de hoofdstad van Palestina
Bezienswaardigheden PalestinaQasr al-Yahud, doopplaats in de Jordaan-rivier

Benieuwd naar wat de Westelijke Jordaanoever, onderdeel van de Palestijnse gebieden te bieden heeft? Het kan zeer interessant zijn als dagtocht om met een Palestijnse gids dit gebied te bezoeken en de verhalen van de andere kant te horen. Interessante plaatsen naast het hierboven genoemde Bethlehem zijn o.a. Ramallah, Jericho en Qasr al-Yahud. Het levendige Ramallah is het hoofdkwartier van de Palestijnse Autoriteit en hier kun je de indrukwekkende tombe van Yasser Arafat bezoeken. Jericho staat bekend als de oudste bewoonde stad ter wereld en heeft verschillende archeologische opgravingen. Qasr al-Yahud is een oude doopplaats aan de oever van de Jordaan rivier en vermoedelijke de plek waar Jezus is gedoopt. Dagelijks laten vele christenen zich in deze heilige plek dopen.

Tip: Ik heb zelf hele positieve ervaringen met deze Palestina dagtocht, waarbij een uitstekende Palestijnse gids je meeneemt naar o.a. Ramallah, Jericho, Bethlehem en Qasr al-Yahud.

5. Noorden van Israël: Nazareth & Meer van Tiberias

Nazareth excursie Tel AvivDe Basiliek van de Aankondiging in Nazareth
Dagtochten vanaf Tel AvivHet Meer van Tiberias

Het is ook mogelijk een excursie te maken naar het iets groenere noorden van Israël. Meestal brengen deze dagtochten een bezoek aan Nazareth, de plek waar Jezus opgroeide. De stad trekt daardoor veel pelgrims, o.a. vanwege de indrukwekkende 20e eeuwse Basiliek van de Aankondiging. Dit is de grootste christelijke kerk in het Midden-Oosten. Deze excursies vanuit Tel Aviv worden vaak gecombineerd met het Meer van Tiberias (See of Galilee) of met een doopplaats aan de rivier de Jordaan. Maak een keuze uit een van onderstaande excursies vanaf Tel Aviv:

6. Caesarea, Haifa en Akko

Tel Aviv omgevingRomeinse opgravingen van Caesarea
Excursie vanaf Tel AvivDagtocht vanaf Tel Aviv: Baha’i tuinen in Haifa

Een andere leuke dagtocht in Israël is een excursie langs de Mediterraanse kust ten noorden van Tel Aviv. Breng een bezoek aan de archeologische opgravingen van Caesarea, een oude Romeinse havenstad met prachtige ruïnes zoals een groot amfitheater. De excursie wordt daarna voortgezet in Haifa om o.a. de Baha’i tuinen te bezoeken die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Onderweg naar Akko kom je in Rosh Hanikra witte krijtrotsen tegen om vervolgens de oude stad Akko te ontdekken met oude stadsmuren, een pittoreske haven en een bazaar. Met onderstaande dagtochten vanaf Tel Aviv krijg je een goed beeld van de bezienswaardigheden aan de kust ten noorden van Tel Aviv:

7. Excursie naar Petra (Jordanië)

Omgeving Tel AvivDe route naar het wereldwonder in Jordanië
Bezienswaardigheden Tel Aviv omgevingEen excursie naar Petra in Jordanië

Israël grenst aan het oosten aan Jordanië, waardoor veel bezoekers beide landen combineren met een rondreis. Hoogtepunt hierbij is Petra, welke beschouwd wordt als een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het is zelfs mogelijk met een dagtocht Petra te bezoeken vanuit Tel Aviv-Jaffa, hoewel dit vrij prijzig en een zeer drukke dag zal zijn. U kunt er ook voor kiezen om in Jordanië een auto te huren, het land is hier zeer geschikt voor. Onderstaande tours nemen u vanuit Tel Aviv mee op excursie naar Petra:

tours Tel Aviv
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische vakantie in Israël gehad door de goede reistips over de activiteiten, bezienswaardigheden en excursies in Tel Aviv."