Tel Aviv / Vervoer vliegveld Tel Aviv

Van en naar vliegveld Tel Aviv

Van de luchthaven Tel-Aviv Ben-Gurion naar Tel Aviv centrum

vervoer vliegveld Tel Aviv

Hoe komt u van luchthaven Tel-Aviv Ben-Gurion in het centrum van Tel Aviv? Alle tips over het vervoer en luchthaventransfers tussen het vliegveld en het centrum van Tel Aviv (Israël).

Van vliegveld naar hotel in Tel Aviv

Het vliegveld van Tel Aviv, luchthaven Ben-Gurion (TLV), is het belangrijkste vliegveld van Israël. De Internationale luchthaven ligt 15 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Tel Aviv en 50 kilometer ten westen van Jeruzalem. Om van het vliegveld naar het centrum van Tel Aviv (of Jeruzalem) te gaan heeft u een aantal opties:

Optie 1: Trein naar Tel Aviv (of Jeruzalem)

Trein: De goedkoopste manier om vanaf Ben-Gurion Airport naar het centrum van Tel Aviv te gaan is met de trein. Er rijden vanaf de luchthaven (Terminal 3) ongeveer vier treinen per uur en met een treinrit van slechts 11 minuten staat u bij het treinstation Tel Aviv-HaHagana (dit kost 13.50 NIS, ongeveer 4 euro), in 16 minuten bij het treinstation Tel Aviv-HaShalom en in 21 minuten bij het treinstation Tel Aviv-Savidor Center. Nadeel van deze treinstations is dat deze maar liefst 2,5 kilometer van de hotels aan de kust bevinden. U zult daarom vanaf het treinstation alsnog over moeten stappen op de bus (u zult op het treinstation een Rav Kav ‘smart card’ moeten aanschaffen voor de bus) of een taxi moeten nemen. Wanneer u naar Jeruzalem wilt met de trein zult u voor een enkele reis ongeveer 10 euro betalen (meer info over treinen).

Belangrijk: Treinen en bussen rijden niet tijdens de Sabbath (start einde vrijdagmiddag en eindigt op zaterdagavond een uur na de zonsondergang). Wanneer u rond deze tijd op de luchthaven landt bent u altijd aangewezen op een taxi. Helaas rekenen de taxichauffeurs tijdens de Sabbath vanwege schaarste woekerprijzen voor een taxirit. Tijdens de Sabbath raad ik u Welcome Pickups aan, waarbij een taxichauffeur u met een naambordje zal opwachten op de luchthaven.

Optie 2: Bus

Bus: Vanaf de luchthaven vertrekt ook buslijn 445 van het bedrijf Kavim. Deze busrit stopt in het centrum van Tel Aviv bij o.a. de haltes Dizengoff, Burgashov, HaYarkon en Ben Yehuda. Deze bussen rijden 24 uur per dag, maar alleen niet tijdens de Sabbath. Een rit kost 9.30 NIS, waarvoor u op het vliegveld een Rav Kav ‘smart card’ moeten aanschaffen (meer info via de Moovit app).

Optie 3: Taxi vanaf luchthaven

Taxi: De meest comfortabele manier om te reizen naar uw hotel in het centrum van Tel Aviv is per taxi. U treft de officiële taxistandplaatsen aan tegenover de aankomsthal, wat meteen ook het grootste nadeel is van deze luchthaven. Taxichauffeurs vliegen hier als aasgieren op de toeristen af en proberen je voor veel te hoge prijzen hun taxi in te praten. Een taxirit naar Tel Aviv centrum via de taximeter zou maximaal 150 NIS (ongeveer 43 euro) moeten kosten en de één uur durende rit naar Jeruzalem ongeveer 300 NIS, maar veel chauffeurs weigeren te rijden op de meter. Tijdens de Sabbath, wanneer er geen treinen rijden, wordt er helemaal misbruik gemaakt van de situatie. In dat geval raad ik u Welcome Pickups aan, waarbij een taxichauffeur u met een naambordje zal opwachten op de luchthaven. Een andere optie is om vooraf de Gett Taxi App te downloaden.

Taxi reserveren op het vliegveld

Tip: Ik heb zelf goede ervaringen met Welcome Pickups, waarbij een taxichauffeur u met een naambordje zal opwachten op de luchthaven. Hiermee bent u zeker van een beschikbare taxi en de prijs is maar net iets duurder dan een reguliere taxi. Controleer eenvoudig uw ritprijs bij Welcome Pickups.

Optie 4: Huurauto

Met een huurauto: Op het vliegveld van Tel Aviv zijn verschillende bekende autoverhuurbedrijven aanwezig zoals Europcar, Hertz, Avis en Budget. Ik heb zelf hele goede ervaringen met Easyterra waarbij alle prijzen van de autoverhuurbedrijven met elkaar vergeleken worden. Let bij uw keuze van uw hotel in Tel Aviv of Jeruzalem wel goed op wat de mogelijkheden zijn om uw huurauto te parkeren. Zoek uw huurauto:

vliegveld Tel Aviv
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
11 juli 2023 : "Fantastische vakantie in Israël gehad door de goede reistips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Tel Aviv-Jaffa en Jeruzalem."